fbpx

Vaccinationer Tanzania og Kilimanjaro

Når rejsen går til Tanzania, skal du være opmærksom på at have de rette vaccinationer inden du tager af sted. Vær opmærksom på regler kan ændre sig og det er dit eget ansvar at du har de påkrævede vaccinationer. De nedenstående er dags dato anbefalinger af vaccinationer Tanzania fra seruminstituttet.

Gul Feber

Vaccination for Gul Feber pt. er påkrævet og vaccinationskortet skal med bringes i håndbagagen og kunne fremvises ved indrejse. Vaccinationen for Gul Feber skal være givet senest 10 dage før afrejse.

Gul feber er en alvorlig virusinfektion, der overføres af myg i tropiske områder. I milde tilfælde minder symptomerne om influenza, men i alvorlige tilfælde får du høj feber og risikerer en række følgetilstande som indre nyresvigt, blødninger og hjernebetændelse . Et klassisk træk ved gul feber er dog leverbetændelse, der er årsag til den gulfarvning af huden og øjnene, (gulsot) , som har givet sygdommen dens navn.

Gul feber optræder i pludselige epidemier, hvor dødeligheden kan nå helt op på 50 procent. Selv om man har haft en god og sikker vaccine i de sidste 60 år, er der stadig epidemier, som udgør en sundhedsfare i mange tropiske områder, hvor befolkningen ikke er blevet vaccineret.

Hepatitis og Difteri-Stivkrampe

På en rejse af 1-4 ugers varighed anbefaler Seruminstituttet derudover følgende vaccinationer:

  • Hepatitis A (senest 2 uger før afrejse)
  • Difteri-Stivkrampe (bedst 1 uge før afrejsen)

Malaria

Hele Tanzania er malaria område og Seruminstituttet anbefaler medicinsk malaria forebyggelse. Det vil være piller, der skal tages dagligt en dag før afrejse og afhængig af typen, op til 4 uger efter hjemkomst. Malaria forbyggende medicin er receptpligtigt, så det anbefales at kontakte egen læge i god tid. Det er derudover vigtigt at beskytte sig mod myggestik ved brug af myggebalsam, særligt omkring mørkes frembrud.

Malaria er en febersygdom med influenzalignende symptomer. Den syge udvikler anfald med feber, utilpashed, hovedpine, muskelsmerter og med risiko for komplikationer, som i værste tilfælde kan være dødelige, hvis de ikke behandles. Malaria skyldes en lille parasit, der lever i blodet.

Højdesyge

For at reducere risikoen for at få højdesyge, er det muligt at tage forbyggende medicin. Den mest brugte er Diamox, hvor der tages en ½ pille morgen og aften. Vær opmærksom på Diamox er vanddrivende og du derfor bør drikke mere hvis du vælger Diamox. Diamox er receptpligtig. Der er også andre typer medicin der kan hjælpe med forebyggelse af højdesyge. Tag en snak med din egen læge i god tid om hvad der vil passe bedst til dig.

Læs mere om højdesyge HER