fbpx

Benja termiske kilder

 Benja

Nyd et dyp i Benja  termiske kilder – omgivet af noget af Albaniens smukkeste natur.En stenbro buer over en snoet flod med strålende blågrønt vand. Broen er bygget i middelalderen og siden det omanske imperie ladet folk krydse den svovlrige flod. På den anden side af broen finder du de termiske kilder. Det varme vand flyder ud i floden, med mindre det bliver ledt til et af de menneskeskabte bassiner. De største bassiner er nær broen, men forsætter du videre ind i kløften er der flere kilder og en meget smuk natur.

Helbredende effekt

De termiske kilder i Benja bliver anbefalet af læger på grund af deres helbredende effekt, men de er også skønne at slappe af i uden nogen som helst grund. Vandet i Bënja kilderne er helt klart og har et højt indhold af svovl. Særligt lokal besøger kilderne for at blive helbredt for gigt og hud-og nyrelidelser. Det hedder sig at hver kilde er rig på forskellige mineraler og virker helbredende på forskellige lidelser.

Dejligt varmt vand i Benja

Kilderne kan besøges hele året, selv om vinteren hvor temperaturen i Përmet kan falde til 0 grader. Da kilderne er varme, ca 28-30 grader hele året, kan Bënjas varme kilder besøges når som helst. 20-25 minutter i kilden skulle være nok for at opnå en helbredende effekt og længere tid i de svovlholdige kilder kan virke overvældende og er ikke nødvendigvis sundt.

Belligenhed

Bënja ligger 13 km fra Përmet og det koster 200LEK (ca 12kr) at parkere. Det er en rigtig god ide at medbringe badesko da er ujævnt og klipper i kilderne.

Benja termiske kilder