fbpx

Albanien

Albanien er et af de mere ukendte lande på Europakortet. Og er et spændende og uopdaget rejsemål spækket med spektakulære naturoplevelser, fascinerende kulturelle møder og et uhyre venligt folkefærd. Albanien er kontrasternes land. Naturen er præget af høje bjerge, perlende vandfald, dybe skove, brusende floder og en fantastisk smuk kyststrækning med fantastiske strande og badebyer. Rundt i de stille bjerglandsbyer er fårehyrdernes hverdag, som den altid har været og så er der hovedstaden, Tirana, som er en rodet blanding af gammelt og nyt.

AlbanienAlbaniens historie

For de historieinteresserede er der masser at se og opleve i Albanien. Med de antikke byer Berat, Gjirokaster og Butrint på UNESCO´s verdensarvsliste. Samt levn fra både græsk, romersk, osmanniske byzantinsk, italiensk og kommunistisk styre, er der noget for en hver med historisk og kulturel interesse.

Albanien var længe et lukket land. Fra anden verdenskrig frem til sin død i 1985 styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd. Fem år senere brød kommunistregimet sammen, men vejen mod demokrati har været problematisk. Selvom man stadig kan se spor af det gamle regime i form af efterladte militærbunkere, og monumenter har landet begyndt sin rejse mod fremtiden. Landet er stadig et af de fattigste i Europa. Efter år 2000 er der dog sket et fuldstændigt skifte i forholdene, og Albanien kan i dag betegnes som et sikkert land at rejse i. Albanerne er et venligt og gæstfrit folkefærd, der sætter en ære i, at deres gæster befinder sig godt og får det størst mulige udbytte af deres besøg. Vejnettet er i de senere år stærkt forbedret.

Bjerglandskab DajtiAlbanien vinder frem

Som turistland har Albanien længe stået i skyggen af naboer som Grækenland, Italien og Kroatien. Men med uhørt lave priser og et bredt udvalg af muligheder er Albanien et oplagt feriemål. Alle der har lyst til at få kendskab til et land, der har sol, strande, historie, en venlig befolkning og gastronomi på højt niveau bør besøge Albanien

Billige restaurantbesøg

Det albanske køkken præges af det italienske og græske samt lokale specialiteter. Gå ombord i de lokale egnsretter: fisk og skaldyr, grillet lam, saftigt grønt og honningsødt. Dyp det friske brød i vild honning, olivenolie og ‘kratstøv’, en god blanding af urter og krydderier. Hertil kan der nydes fremragende lokale vine. Nationaldrikken hedder raki og er en slags brændevin. I Albanien er det billigt at gå ud på restaurant. Man kan nemt spise god mad 2 personer med drikkevarer for under 200kr.

Geografi

Albanien ligger i Sydøsteuropa og grænser op til Grækenland i syd, Montenegro og Kosovo i nord og Makedonien i øst. Albaniens kyststrækning indbefatter to have: i nord Adriaterhavskysten der byder på lange familievenlige sandstrande med lav vanddybde.  Her finder man bla Dürres riviera med sin gyldne finkornede strand spreder sig over 10 km.

Den Ioniske kyst er mere dramatisk med forrevne klipper, der styrter stejlt mod stranden. De vigtigste strande på den Ioniske kyst er Dhermi, Himara, Saranda og Ksamil. Den hyggelige ferieby Saranda ligger en halv times sejltur fra Korfu og har en dejlig sand- og stenstrand med krystalklart vand. Foruden sol, badning og restaurantbesøg kan du også tage på mange fine udflugter og opleve alt fra antikke ruiner til grøn natur og idylliske øer.